Varmeknopper


Sommervejr kan være godt for din hud, da solen hjælper med at forny hvad der er gået tabt i de koldere måneder, og celleomsætningen stiger. Akne, tørhed og andre hudproblematikker har tendens til at forbedres på denne tid af året.
Men andre problemer, som varmeknopper, kan blive et problem.

 

Årsag til varmeknopper
Milaria Rubra / varmeknopper / varmeudslæt, fremkommer oftest i områder der udsættes for friktion. Som under tøj eller i hudfolder, f.eks. under armene, i lysken, nakken og under brysterne. Det skyldes, at sved ikke fordampe særlig let og at snavs gnides ind og blokerer porerene.

 

Tøj fremstillet af syntetisk materiale eller klimaer med høj luftfugtighed kan have en lignende virkning på at hindre frit afløb og fordampning af sved fra huden.
 

Det kan give en irriterende, stikkende fornemmelse på huden, sammen med et betændt kløende udslæt.
 

Sved er surt, salt og indeholder ofte toksiner, der er blevet udskilt fra kroppen. Kombinationen irriterer let huden, hvis det ikke kan fordampe. Det varme og fugtige miljø som sved skaber, bliver det ideelle sted hvor bakterier trives. Det kan forstyrre den naturlige balance i huden, give inflammation (betændelse), ubehag og nogle gange infektion.
 

Der er tre ting som kan provokere varmeknopper eller gøre dem værre. Simpelthen fordi de hindrer ’free flow’ og fordampning af sved fra huden:
 

#1. Tøj lavet af syntetiske materialer

#2. Solcremer med silikone

#3. Klima med høj luftfugtighed
 

Det er naturligvis ikke altid muligt at undgå klimaer med høj luftfugtighed, men hvis man vælger tyndt, åndbart tøj og en god solcreme, gør man hvad man kan for at hindre varmeknopperne.
 

Hvem risikerer varmeknopper?

Desværre kan alle opleve dette irriterende udslæt under de rette omstændigheder. Små børn og babyer er særligt udsatte, da deres svedkirtler ikke er fuldt udviklede og kan være tilbøjelige til at stoppe til.
 

Varmeknopper er dog ikke uundgåelige. De kan forhindres, så der er ingen grund til at du skal begrænse dig til det indendørs! Kom blot udenfor og nyd vejret, mens du kan – du skal bare være klædt på med viden og gode produkter til at beskytte dig!

Hvordan slipper du af med varmeknopper?

Lad være med at gå i panik, hvis du opdager at der er varmeknopper på vej. De bør gå væk inden for få dage. Prøv at holde dig kølig, mens udslettet falder ned igen.
 

Du kan tage et koldt brusebad (eller så koldt som du kan klare!). Det vil køle huden, fjerner bakterier og sved, og hjælpe med at fjerne blokeringen af svedkirtlerne.
 

Men husk, hvis du vil hjælpe med at forhindre et nyt udbrud, bør du kun vaske med økologisk body wash! God økologisk hudpleje er fri for irriterende, syntetiske kemikalier og rengøringsmidler, der kan blokere porer yderligere. Vælg en body wash rig på beroligende og antibakteriel aloe vera. Brug af æteriske olier, som lavendel, kan også hjælpe med at berolige irritation og inflammation, så udslættet forsvinder hurtigere.
 

Alle Odyliques body washes indeholder aloe vera, men til varmeknopper foreslår vi at du bruger Lavender Hand & Body Wash, som også giver antibakterielle fordele.

 

Hvordan Aloe Vera kan hjælpe ved varmeknopper?

Forskning viser, at én type bakterier (stafylokokker) er ca. 3 gange så udbredt på huden af ​​dem døjer med varmeknopper, end hos dem der ikke er plaget af dem. Dette kan dog let håndteres med et antimikrobiel middel som Aloe Vera.
 

Aloe Vera er kendt for at berolige og køle huden, og er en af ​​hovedingredienserne i Odyliques Repair Lotion. Udover Aloe Vera indeholder Repair Lotionen også fuglegræs til at berolige og kamille til at reducere inflammation - lige hvad der skal til!
 

Det er dog vigtigt at huske at bakterier er en konsekvens af blokering af svedkirtler, og det bedste er at forsøge at undgå det i første omgang


Hvordan forhindrer du varmeknopper?

At vide, hvordan man fjerner varmeknopper er godt, men at forhindre dem helt, er endnu bedre!
 

For at gøre dette skal du holde din hud fri af ting, der kan blokere svedkirtlerne - som betyder at mængden af bakterier vil blive holdt nede.
 

Hold huden fri for døde hudceller ved regelmæssigt at bruge en mild økologisk body scrub. Det vil holde porerne fri og efterlade din hud blød og glat.
 

Undgå brug af antiperspirant - de er designet til at tilbageholde sved (og dermed bakterier). Sved er en sund funktion af huden! Hvis du er bekymret for lugt, kan du bruge en god økologisk deodorant fri for aluminium. Det er ikke sveden, der forårsager ubehagelige dufte, det er bakterierne. Så ved at bruge en sund deodorant, vil dine svedkirtler fungere uden at opbygge ubehageligt lugtende bakterier.
 

Varmeknopper og syntetisk hudpleje

Konventionelle hudplejeprodukter består sædvanligvis af syntetiske kemikalier som petrolatum, paraffin og mineralolie. Den slags ingredienser har en effekt på huden ligesom plastfilm, som fanger varme, sved og bakterier - det perfekte miljø for varmeknopper opstår.
 

Syntetisk solcreme er en del af problemet. Hvis din solcreme ikke er økologisk eller baseret på naturlige mineraler som zinkoxid, så kan det være at du skal skifte. Konventionelle solcremer indeholder en cocktail af ingredienser, du helst vil undgå - og ikke kun fordi de kan øge risikoen for varmeknopper.


Sund hud:


 

Efter syntetisk hudpleje:

 

Plastfilmen-effekten af solcremer, bliver kun gjort værre af de solcremer der hævder at være vandtætte (det er de i øvrigt ikke). De er designet til at holde vand ud, men samtidig holder sveden fanget nedenunder. "Vandtæt" er alligevel et vildledende udtryk. Ingen solcreme er faktisk vandtætte, fordi du stadig har brug for at indsmøre dig efter at komme ud af vandet og har tørret dig med håndklædet.
 

Hvad er den perfekte solcreme til varmeknopper?

En solcreme med plantebaserede, økologiske ingredienser er vejen at gå. Du vil ikke kun undgå de syntetiske kemiske ingredienser, der kan give problemer, men den er mere sandsynligt lavet af ingredienser, som vil samarbejde med hudens egen kemi. Hvilket betyder at den kan onde og blive næret samtidig.
 

For at sikre, at du har et godt naturligt produkt, bør du sørge for at produktet er certificeret af en uafhængig økologisk organisation som Soil Association / COSMOS. Soil Associations standarder er nogle af de strengeste i verden, så du kan være sikker på at det, du køber, er så naturligt som det kan være. Hold øje med deres logo på emballagen!


 

Så hvis du døjer med varmeknopper, så prøv en økologisk solcreme og se om det virker for dig!
 

Når varmeknopper ikke er varmeknopper

"Det er værd at bemærke, at mange tror, ​​at de lider af varmeudslæt, når de i virkeligheden reagerer på solcreme." - Dermatolog, Dr. Stefanie Williams.
 

Måske skyldes det udslæt du har slet ikke varmeknopper, men en reaktion på den solcreme eller de hudplejeprodukter du bruger.
 

Hudallergi og udslæt med varmeknopper bliver tit forvekslet. Fordi de ligner hinanden rigtig meget.
 

Som tidligere nævnte, kan syntetiske ingredienser være den direkte årsag til hudproblemer, og mange af dem undersøges for deres sikkerhed.
Når bestemte kemikalier / ingredienser udsættes for UV-lys eller varme, kan de blive ustabile og nedbryde, og derved blive giftige på huden.

 

Løsningen er den samme - drop kemikalierne og skift til økologisk! Økologiske, plantebaserede ingredienser er robuste nok til at modstå, hvad naturen kaster efter dem (tænk over det - det er hvordan de trives og vokser i første omgang!) og fortsætter med at gøre det på din hud.
 

Odyliques Natural Sun Screen er det perfekte valg. Den beskytter din hud, ved hjælp af naturens kræfter - uanset om vi snakker varmeknopper eller solbrændthed. Uden at blokere dine porer og ved at tillade din hud at svede naturligt, som den bør.
 

Odylique tilbyder en bred vifte af økologisk hudpleje, der er perfekt til at forhindre varmekopper og til at berolige en allerede irriteret hud.