Allergisk overfor Aloe Vera i Hudpleje?

Allergisk overfor Aloe Vera i Hudpleje?

- Måske ikke! Find ud af det her!

Allergier er ikke sjove. Hvis du reagerer allergisk, vil du gerne finde ud af hvad årsagen er hurtigst muligt. Men hvad hvis du tror at du har fundet skurken, og det faktisk er noget andet, der er årsag?

Denne artikel tager fat om emnet, og dine forbehold omkring Aloe Vera

  • hvad mener vi med en ’allergi’
  • hvorfor Aloe Vera mere er en anti-allergen
  • alle Aloe Vera’er er ikke de samme
  • hvilken slags Aloe Vera er bedst?
  • undgå kunstige konserveringsstoffer

Hos Odylique møder de tit både mænd og kvinder, som mener at de er allergiske overfor Aloe Vera i hudpleje. Oftest viser det sig, at det er de slet ikke. Læs videre og se hvordan du kan teste dig selv.

Der er selvfølgelig nogle få tilfælde af folk, som rent faktisk er allergiske overfor Aloe Vera. Planten stammer fra samme plantefamilie som hvidløg og løg. Hvis du er allergisk overfor én af dem, så kan du være sensitiv overfor de andre også. Det er dog en sjælden allergi. Det er også ret usandsynligt, hvis du kun er allergisk overfor én plante i familien.

Hvad mener vi med en ’allergi’?

Hvis du mener at du har en allergisk reaktion overfor Aloe Vera i hudpleje, oplever du måske følgende symptomer:

Kløende eller brændende hud

Røde områder

Lokal hævelse

Afskalning

Udslæt

Kvalme

Disse allergisymptomer er anderledes end bivirkningerne af at indtage Aloe Vera saft, som i stedet kan medføre kramper og diarré. Men husk – dine symptomer kommer måske slet ikke fra aloen!

Hvorfor Aloe Vera mere er en anti-allergen

Aloe saft har været brugt i oldtiden af egyptere, grækere og romere som en fugtgiver, celle-fornyer og som helende pleje. Både indvendigt og udvendigt. Kineserne henviste endda til aloe som ungdommens eliksir, med dens anti-age egenskaber.

Aloe Veras evne til at forsegle såret hud, og derved beskytte den mod infektioner og holde på fugten, mens huden reparerer sig selv, er veldokumenteret. Ved eksem og akne er det også gavnligt at påføre aloe.

Derfor er det meget populært i ’naturlig’ kosmetik, lige fra tandpasta til kommercielle after-sun lotions og Aloe Vera gel. Odylique bruger det gennemgående i deres produkter, også i deres shampoo’er.

Virkningen skyldes en ikke ubetydelig del af plantens opbygning. Du kan få den fulde forklaring i ingrediens sektionen her. Aloe Vera’ens sukkulent-stamme indeholder hele 7 af de 8 essentielle aminosyrer (hvilke er byggestenene til proteiner), samt enzymer. De giver aloe evnen til at reducere symptomerne på allergi. Faktisk viser et studie som fulgte en 72-årig kvinde der lider af dermatitis (eksem pga. allergi), at hun opnåede effektive resultater med Aloe Vera. Hun brugte det på kroppen for at dæmpe den smerte hun oplevede pga. dermatitisen. De bemærkede også at priktesten viste positive reaktioner og at negative Aloe reaktioner er sjældne når producenterne af Aloe Vera undgår mulige irritanter – ligesom de gør ved Odylique. Fordelene ved Aloe Vera kan klart opveje risikoerne.

Alle Aloe Vera’er er ikke de samme

Som med så meget andet, så er der Aloe Vera og der er Aloe Vera. Der findes mere en 300 udgaver af Aloe planten, som alle har forskellige egenskaber. Men et væsentligt aspekt er hvordan den er udvundet og en anden er hvad den ellers er blandet med.Hvilken slags Aloe Vera er bedst?

Det er værd at huske at økologisk Aloe Vera er renere og formodentligt mere sikker, da den er produceret uden pesticider og skadelige opløsningsmidler.

Og så drejer det sig om processen omkring udvindelsen. Aloe bør ikke forarbejdes med varme da dette kan ødelægge vigtige enzymer.

Aloe Vera dyrkes ikke ret mange steder i Nord Europa. Af den årsag tørres geléen ofte og laves til et koncentreret pulver, så den er nemmere at tranportere over lange afstande. Når det når sin destination, bliver det rekonstrueret til saft. Det er væsentligt, at processen foregår med frysetørring og ikke spraytørring, for at sikre at den bevarer alle de værdifulde ingredienser fra geléen.


Du kan se om Aloe Vera saften er blevet udvundet på en god måde – den skal have en mælket, bleg gul, let gylden farve – enten i sin naturlige tilstand eller i sin rekonstrueret form. God saft er rig på mineraler som calcium, kalium og magnesium, så vel som vitaminerne A, C, B1, B6 og B12. En analyse af Odyliques Aloe Vera saft viser, at når den er rekonstrueret (gendannet) med rent vand, har saften den samme gavnlige profil som den originale saft var koncentreret fra.


Undgå kunstige konserveringsstoffer

Noget andet man skal være opmærksom på, er hvordan den er konserveret.

Frysetørringsprocessen, der lige er omtalt, har en anden vigtig fordel for dem med allergier og sensitiv hud. Det betyder at der ikke er behov for konservering – syntetiske konserveringsstoffer giver ofte problemer for folk med sensitiv hud.

Mange produkter med Aloe Vera, i hudpleje og kosmetik, er ofte inkorporeret med en eller anden slags konservering. Og det er Odyliques hypotese – at i de få tilfælde, hvor folk menes at have allergi overfor Aloe Vera, er det ikke Aloe Vera’en de er allergiske overfor, men de andre ingredienser – som syntetisk konservering og parfume. Odylique har haft et antal af sager over årerene, der har illustreret dette.

Så hvis nogen har fortalt dig, at Aloe Vera ikke er noget for dig, så giv det en chance mere. Det kan have været noget andet i produktet, som har været årsag til problemet. Vær sikker på at det er en ren, økologisk Aloe Vera, som er udvundet på en ordentlig måde, og lav en test på et meget lille stykke hud, for at være sikker. Gå efter certificeret økologisk hudpleje til sensitiv hud, det er sandsynligvis din sikreste chance.


Test det!

Skriv til os, hvis du ønsker at teste om du kan tåle Aloe Vera. Så sender vi dig en gratis prøve af Odyliques Repair Lotion – lavet med ren økologisk Aloe Vera og helt uden syntetiske konserveringsmidler! Husk at skrive din adresse, når du skriver til os, så vi kan sende prøven af sted med det samme.

Når du har modtaget din prøve, så følg disse trin, for at finde ud af om du har allergi overfor aloe:

  1. Fordel en mængde Repair Lotion, på størrelse af en ært, bag ved det ene øre (dette område har en tendens til at være ekstra følsomt og røbe allergier hurtigt).
  2. Hold området udækket og luftigt.
  3. Hvis du er allergisk, skulle du begynde at se en reaktion i løbet af en time. For at være helt sikker kan du lade det sidde i 24 timer. Men vær opmærksom på at allergier kan vise sig indenfor minutter!

Hvis du er sikker på at du ikke tåler Aloe Vera eller ikke har lyst til at teste, findes der flere produkter i serien, som er helt uden. F.eks. Superfruit Concentrate og Rose Tonic. Skriv gerne til os for en liste over produkter uden Aloe Vera.

Kender du én, som mener ikke at kunne tåle Aloe Vera, så del gerne denne artikel, så han eller hun ikke unødvendigt misser alle de pragtfulde fordele ved Aloe Vera.