Soil Association


Økologisk hudpleje er ikke reguleret på samme måde som økologiske fødevarer er det. Det betyder at firmaer kan ”slippe afsted med” at kalde deres produkter økologiske, selvom det kun er ganske få % af indholdet, som faktisk er økologisk dyrket. Samtidig kan resten af ingredienserne sagtens være syntetiske, toksiske og af ringe standard. Det kan værre lidt af en jungle at finde rundt i for de fleste. Ved at vælge produkter med Soil Associations logo, er du garanteret nogle standarder.

Alle Odylique og Essential Care produkterne er certificerede efter Soil Associations standarder, hvilke er blandt de mest strikse i verden indenfor helse-og skønhedsprodukter. Faktisk er der ikke så mange firmaer, der har opnået denne certificering indenfor hudpleje, og slet ikke på hele produktlinien. Essential Care stiller et krav til dem selv om, at samtlige produkter skal leve op til og bære Soil Associations logo. I øvrigt var de de første som udviklede en shampoo der kunne få certificeringen.

Certificeringen fra Soil Association svarer overens med filosofien bag Essential Care, om at helse- og skønhedsprodukter bør være etiske, uden toksiske ingredienser og så økologiske som muligt. Den forsikrer om at ethvert produkt, som bærer logoet, ikke kun har det højeste mulige økologisk indhold, men også at det ikke indeholder ingredienser som Essential Care er meget imod og aldrig bruger.

For at opnå en økologisk certificering af et produkt igennem Soil Association, kræves det at minimum 95% af alle ingredienser skal være certificeret økologiske. Hvor det ikke er muligt at få økologiske ingredienser, tillader Soil Association brug af ikke-økologiske ingredienser under nogle bestemte forudsætninger. Minimum 70% af ingredienserne skal være af økologisk oprindelse (som Odylique shampoo’erne), men produktet må ikke mærkes ”økologisk” og de resterende ingredienser er bundet af nogle meget stramme retningslinier. Ingredienser, som er under mistanke for at være toksiske i forhold til mennesker eller naturen, er ikke tilladte, og det er genmodificerede (GMO) ingredienser heller ikke.

Der ligger en betydelig mængde arbejde og tid i at være økologisk certificeret, men Essential Care mener at det er det værd, på grund af den uafhængige kvalitetsgaranti som den tilbyder.

Certifikaterne udstedes af Soil Association selv eller af en 3. part, som er udpeget og godkendt af Soil Association, efter grundige tjek. Dette gør også at der er en gennemskuelighed, og at det vides præcist hvilken mark ingrediensen er dyrket på. Ingredienser, mærkning og produktionsmetoder bliver regelmæssigt tjekket af Soil Association, som også inspicerer produktionsfaciliteterne årligt.

Der kan være meget stor forskel i renhed og økologisk indhold fra et produkt til et andet, mellem ”naturlige” eller ”økologisk certificeret”, til ét som bærer Soil Associations logo, hvor det indikerer at hele produktet er blevet uafhængigt certificeret til at have et bestemt økologisk indhold og være fri for stoffer under mistanke for at være toksiske.

Klik her for at se mere om certificeringen på Soil Associations hjemmeside (åbner i nyt vindue)

Klik her for at se vores certifikat fra Soil Association