Om Odylique

Odylique er en serie hudpleje- og badeprodukter, som er skabt ud fra et ønske om at lave rene og virksomme produkter, der kan tåles af de fleste. Med rene produkter menes der, at alle ingredienser er af naturlig oprindelse og at en så stor andel, som mulig, er økologisk. Der er ikke tilsat syntetiske stoffer eller stoffer som er hormonforstyrrende eller på anden måde er under mistanke for at være skadelig for den menneskelige krop eller for naturen. Produktionsmetoderne er skånsomme, for at bevare de virksomme stoffer og der bruges kun de bedste råvarer. Alle produkter er certificeret af Soil Association, som anses for at være en af de strammeste certificeringer indenfor skønheds- og hudplejeprodukter.


Historien bag ..


Margaret begyndte at lave hudplejeprodukter allerede tilbage i 1980'erne, da hun ikke kunne tåle de hudplejeprodukter, som hun kunne købe i butikkerne. Hun har selv meget sart hud med tendens til allergiske reaktioner, og hendes datter Abi var allerede som lille plaget af eksem. Margaret var desperat efter at finde et middel som kunne hjælpe. Hun følte at der måtte være en sundere og mere effektiv måde at pleje huden på end ved brug af olie og kunstige tilsætningsstoffer.

Med udgangspunktet i en uddannelse indenfor urtemedicin og aromaterapi, gik hun i gang med at skabe et produkt som var effektivt og uden stoffer, som kunne irritere huden unødigt. Det har altid været med naturen i centrum, og med en holdning til, at man i naturen kan finde alt det, som skal til for at skabe et virksomhed og gavnligt produkt. Derfor er produkterne, som hun har skabt, udelukkende baseret på økologiske urter, planteolier og naturlige aktive ingredienser, som kan tåles af de fleste med følsomme hud.

I 2003 dannede Margaret sit firma Essential Care, sammen med sin datter Abi og hendes mand Colin. I dag drives virksomheden fortsat af Margaret og Abi, og produkterne håndlaves stadig på deres værksted i Suffolk i England. Ved ikke at få produkterne lavet på en fabrik, kan de selv styre hele processen og derved garantere at de leverer højeste kvalitet hver gang.

I 2014 ændrede produkterne navn fra Essential Care til Odylique (hvilket betyder ”naturens kræfter” ), og fik samtidig nyt design af emballagen og et par nye produkter i porteføljen.


Filosofien og etikken bag ..

Der ligger en simpel filosofi taske produkter - alle ingredienser skal have terapeutisk effekt og det skal være en glæde at bruge dem. Det betyder at der bruges terapeutisk koncentration af aktiv urter og essentielle olier, for at få den maksimale udnyttelse og gavn. Planteolierne er alle jomfruolier og koldpressede, for at bevare deres fulde indhold af antioxidanter og vitaminer, så de kan aktivere huden og beskytte den mod aldring.

Odylique produkterne er fri for syntetiske kemikalier, og er alle certificeret af jord Forening. De er skabt ud fra forsigtighedsprincippet ”hvis jeg tvivl, så undlad”.

Med de mange års fokus på følsom hud, har Margaret opnået en stor viden omkring mulige allergener. Derfor er alle syntetiske kemiske irritanter undgået, samt mulige allergener, som for eksempel kunstige duftstoffer. Derfor Brugge der bl.a. heller ikke: lanolin, hvede, mælkeprodukter, soja, salicylsyre, peanutolie og andre nøddeolier.


Produkterne testes på et panel af frivillige, som alle har sart hud medtendens til allergiske reaktioner. Der bliver ALDRIG testet på dyr. Hverken Odylique eller deres leverandører laver dyreforsøg.

Bæredygtighed og minimering af CO2 udledning spiller også en stor rolle, når der skal vælges leverandører til ingredienserne. Så vidt mulig købes de lokalt i England, dernæst resten af Europa og når nødvendig i resten af verden, hvor håndlen jeg øvrigt foregår via Fairtrade organisationer. Blandt andet er avocadoolierne og kokosolierne købt via Fairtrade, og der arbejdes på at vælge flere af produkter fra ”resten af verden” også har et Fairtrade-certifikat.

Når det kommer til emballage er der også hendes tænkt på miljøet, og på at det skal være så giftfrit som mulig. 98% af emballagen har oprindelse i Europa, hvoraf ca. halvdelen er lokalt fra England. Der tænkes i genbrug, og de fleste af 200 ml flaskerne og krukkerne er lavet af gamle (engelske) mælkeflasker. Da produktionen af produkterne foregår i hånden, kan der hurtigt skiftes til ny emballage, hvis der findes nye og valgte mere miljøvenlige materialer, der slutter dem, der bruges nu.

Det har altid været et mål at lave produkter af meget høj kvalitet , til en overkommelig pris. Derfor bruges der ikke butikssommer på reklame og PR, men der investeres i stedet for at skabe og bedre produkt til gavn til brugerne.