Sensitiv hud

Et stigende antal oplever at have sensitiv hud. Omkring 60%* af alle kvinder vil på et eller andet tidspunkt i deres liv, diagnosticerer sig selv med ’følsom hud’. Lige fra en mild kløe og lejlighedsvise røde pletter, til vedvarende og plagsomme tilstande som eksem, dermatitis eller rosacea. Årsagerne til sensitiv hud kan variere, men det meste forskning peger på, at huden bliver følsom efter længerevarende eksponering af stoffer som irriterer huden (irritanter). For eksempel fra kosmetik og rengøringsmidler.

Hudpleje, til sensitiv hud, handler om at vælge produkter med et lavt irritationspotentiale. Du kan få hjælp til at finde ud af hvad der generer din hud og hvad der udløser en reaktion. Det gør du ved at lave en lappeprøve (patch test) på indersiden af underarmen og lader det sidde i 24 timer. En reaktion på et produkt, vil som regel vise sig inden for den tidsramme. Udsæt kun et lille område af huden for prøven og husk at føre en dagbog over resultaterne.
Oftest vil sensitiv hud reagere positivt ved blot at reducere antallet af produkter der bruges i hjemmet hver dag. Brug hudpleje, toiletartikler og kosmetik af helt naturlige og sunde ingredienser. Vær opmærksom på at huden i ansigtet er mere følsom end andre steder på kroppen, og derfor kræver ekstra forsigtighed og omhu.

At skabe hudpleje til sensitiv hud, med tendens til allergi, eksem og rosacea, er selve kernen i hvad Odylique gør. Ekspertisen er understøttet af den økologiske certificering, som garanterer renheden af produkterne. Der er ikke kemikalierester fra dyrkningen af ingredienserne. Den garanterer også fravær af de mange, almindelig brugte kosmetiske kemikalier, der kan provokere blussen. Disse omfatter kunstige duftstoffer, farver, konserveringsmidler og sulfater. For yderligere ’ro i sindet’ er der udeladt potentielle og almindelige allergener som jordnøddeolie, hvede, soya, mælkeprodukter, salicylater og almindelige olier fra trænødder.

Hele serien følger denne ’fri-for’ filosofi, men nogle af produkterne er skabt specielt, til at tage vare på sensitiv hud og hud der let irriteres.

Til ansigtet har Timeless Rose Moisturiser, Creamy Coconut Cleanser og Calming Rose Super Tonic, vist sig at være en vellykket trio til hud, der er udsat for rosacea, betændelse og hypersensitivitet. Den nye Silk Touch olie-gel rens er meget mild og passer til alle hudtyper. Det fjerner let al sminke og kan skylles væk, hvis man foretrækker det. Den efterlader huden rolig, forfrisket og dybt fugtet.

* Kilde: Beautybible.com