PETA & Naturewatch

Det er det 21. århundrede, men vi lever desværre i en verden, hvor kosmetik stadig testes på dyr. Holdningen hos Odylique er, at dyreforsøg af enhver slags er barbarisk og helt unødvendig.

Odyliques-produkter er selvfølgelig aldrig blevet testet på dyr. Men de går også det ekstra stykke og sørger også for, på ingrediensleverandørerne heller ikke tester på dyr. De køber ikke ingredienser, der er blevet testet på dyr efter 1990 (deres 'faste afskæringsdato' FCOD - krav fra Naturewatch Foundation).

Odyliques akkreditering

Odylique er stolte over at blive akkrediteret af både PETA og Naturewatch Foundation . Begge kæmper kompromisløst for at gøre verden til et ’cruelty free’ sted.

PETA -akkrediterede virksomheder - og deres moderselskaber - skal være ’cruelty free’. De skal kunne bevise, at de har et system, som kontrollerer hos alle mærkets leverandører ikke accepterer, finansierer eller udfører dyreforsøg.Naturewatch Foundation insisterer på, at mærker godkendt i deres 'Compassionate Shopping Guide' har en hurtig 'cut-off' dato politik. Med andre ord, at en virksomhed ikke vil anvende nyudviklede ingredienser, der har været genstand for dyreforsøg efter deres valgte afskæringsdato. Naturewatch overvåger også ethvert moderselskabs politik for at sikre, at mærket ikke indirekte finansierer uetisk praksis (herunder dyreforsøg) forudsagt af moderselskab eller datterselskaber.

Du er måske af den opfattelse, ved EU-lovene der blev indført i 2013, har udryddet dyreforsøg i kosmetikbranchen helt. Desværre ikke. Man kan sagtens komme rundt om forordningen. Mærker der sælger deres produkter i Kina (hvor dyreforsøg er påkrævet!) Kan få dispensation for EU-reglerne. Af samme grund sælger Odylique kun online til Kina, for hende er dyreforsøg ikke påkrævet.

Tilbage i 2006 vandt Odylique da RSPCA - pris (til små virksomheder) for deres faste holdning til dyreforsøg (halvvejs gennem formulering af en ny solcreme, fundet de ud af, at en af de vigtigste ingredienser for ny var blevet testet på dyr, og måtte starte igen fra bunden).

Bortset fra honning og bivoks i nogle få produkter, der er alle Odyliques formuleringer helt veganske. Det fremgår tydeligt under hvert produkt om det er passende til veganer eller vegetarer (om der er honning eller bivoks i). Der brugge heller ikke ingredienser fra andre væsner, som Karmin (knuste insekter).
Honning eller bivoks brugt i Odyliques produkter er fra udvalgte økologiske producenter, hvor der er taget højde til dyrevelfærd.

 Odylique tester selvfølgelig deres produkter inden for afsendelsen på markedet. 

Men de foretrækker at bruge de allerbedste tests for kosmetik og det er på mennesker. Deres panel af frivillige forsøgspersoner vokser år efter år og består af mange glade og loyale kunder.