Psoriasis

Psoriasis
Det vurderes at ca. 2-3% af befolkningen har psoriasis. Hvor slemt angrebet man er, varierer fra person til person. Mens nogle kun oplever en mild irritation af huden, kan andre opleve udtalt ubehag, der har indflydelse på det daglige liv og ens selvtillid.


Psoriasis viser sig som røde, tørre og skællende områder af hud, som er forårsaget af at hudens celler reproducerer sig for hurtigt. Den hurtige produktion af hudceller, gør at cellerne ikke når at færdigmodne og derfor resulterer i at den afstødes for hurtigt = skæller.

Der findes ingen kendt kur mod psoriasis, som anses som en kronisk lidelse. Med god hudpleje og sund livsstil kan psoriasis symptomerne dog holdes nede.

At reducere stress er måske den allerbedste behandling af psoriasis, da det ser ud til at være en meget almindelig udløser.

Du kan også behandle det berørte område med en creme rig på caroten, for at lette symptomerne. Et godt valg, kan være et produkt med beroligende calendula (som har et højt indhold af caroten). For at bekæmpe den øgede afskalning, er det godt med en naturlig fugtgiver, som også kan tilføre huden nærring. Mange af Odyliqes kunder har fortalt at de oplever forbedring af deres symptomer ved brug af Calendula Balm.

Et andet råd er, at bruge shampoo og sæber, som ikke irriterer de berørte områder yderligere. Et meget mildt sæbevalg kunne være Aloe Vera Body Wash eller Pure Olive Cleansing Bar.
Gentle Herb Shampoo kan også være et godt valg, hvis du har psoriasis på kroppen eller i hovedbunden. Husk at når du skyller shampooen af, løber den ofte over de berørte områder og hvis det ikke er en mild shampoo, kan den irritere yderligere. Gentle Herb Shampoo er fri for sulfater og er fyldt med virkningsfulde og beroligende naturlige urter, som calendula og kamille. Udover at være en mild shampoo, så plejer den også både hår og hovedbund.